måndag 9 mars 2009

På fredag börjar spelhelgen...

Och denna gång är det två spel som ska spelas.

Conan, "Trials of blood", fortsätter. Tredje spelmötet och det verkar som att vi går upp i level efter denna. Tjoho! :)
Väldigt low-fantasy, i Robert E. Howards värld. Härligt, skönt att slippa alver, ja framförallt alver, men även dvärgar. Är inte särskilt förtjust i D20-systemet, tycker inte om tärningen eller systemet i stort. Till Conan verkar det dock fungera.
Har ju skrivit om min rollperson tidigare, magikern med de kommunikativa färdigheterna. Han har ju ett par besvärjelser, typ hypnotismen som James Earl Jones har i första filmen. En fin defensiv blast också, som är ganska mäktig. En rolig rollperson, men i takt med att hans corruptionpoints ökar så tror jag att han ska bli lite elakare, lite mer maktgalen och oberäknelig. Blir roligt, hur som helst.

På lördagen är det Mutant som gäller, närmare bestämt Ulvriket. "I Stadens Skugga" heter kampanjen/äventyret och är ju från kampanjboken till Ulvriket. Till skillnad från de flesta andra svenska rollspel, och deras introduktionsäventyr, så är detta mer en "setting" än ett äventyr. Kommer väl egentligen bara på Noir som det andra undantaget till detta,men jag har ju inte läst alla svenska spel...
Det är en bra stomme att bygga vidare på, och SLPs ser intressanta ut och bygger man bara in dom i RPs bakgrund så kan detta bli himla fint.
Målet är att spela ISS under hela lördagen, från start till mål, och jag tror inte det är en omöjlighet.
Rollpersonerna ser härliga ut på pappret, de väger upp varandras fördelar och nackdelar bra, och med lite bra bakgrund och sådant så kommer lördagen bli väldigt underhållande.

Annars sitter jag här, läser lite rollspelsböcker och lite utbildningskataloger. Härlig läsning, men med katalogerna börjar det ju närma sig beslutsdags snart. Tur rollspelen finns, så jag kan skjuta besluten åt sidan och sjunka ner i Berlin 1950 eller Ron Edwards råd om rollspelsdesign...

1 kommentar:

Anonym sa...

ISS, det är väl en städfirma...
/Cidde