tisdag 3 mars 2009

I Stadens Skugga

Sitter här och förbereder inför spelhelgen nästa vecka. Fredagen kommer vi ägna åt Conan, och då Trail of Blood. Spelar en magiker, med mycket goda kommunikativa färdigheter, är väl egentligen bättre på att snacka och skrämmas än på magi. Kul värld, enkelt system. Ska bli roligt att fortsätta.
Lördagen kommer ägnas helt åt Mutant, och då blir det alltså I Stadens Skugga (ISS). Förmiddagen är till för de som ännu inte har rollpersoner, och sen när alla är nöjda så drar vi igång spelandet.

ISS är ju väldigt öppen i sin utformning och tanken är ju att RPs kommer styra handlingen till stor del, genom sina val och handlingar. I vilket fall kommer det bli väldigt spännande.
RPs så här långt ser väldigt bra ut. En Politikapitän, en administratör, en soldat, en officer. Alla har köpt upp sin ransonering, och på så sätt fått en högre befattning, dock utan några trådar att dra i då det kniper.

Vad som saknas för en stadskampanj, som detta är tänkt att bli, är kontakter. Här tänkte jag sno kontaktsystemet från Noir rakt av, och slänga upp lite flaggor och bomber där det passar. Relationskarta och liknande är ju en grym hjälp för en improviserande spelledare...

Tanken är att klara av ISS på en sittning, så det kan bli en lång natt... :)

Resten av tisdagskvällen, som det tydligen är idag, spenderas med att rita kartor.

3 kommentarer:

Kosta sa...

Ambitöst, I stadens skugga på en kväll. Ser fram emot att höra hur det gick. Nån form av krönika på Järnringen Forum?

Revolverspel sa...

Relationskarta är jättebra. Glöm inte att väva in äventyrets SLP i karaktärernas bakgrunder. Varför inte göra en öppen relationskarta? Lämna 4 rutor lediga för karatärerna, skriv alla SLPs och bestäm tillsammans vem som ska vara var och varför.

Men, Noir funkar med gissar jag. :)

Justicar sa...

Kosta, självklart kommer det en krönika på forumet!

Måns, jo en relationskarta blir nog det bästa. Ser verkligen fram emot att dra igång detta, och en kampanj (hur kort eller lång den nu blir) i en stadsmiljö i Mutant. Mums...