måndag 15 februari 2010

The Enemy Within

Del ett av den klassiska kampanjen, och tänkt som en sorts setting-bok till världen.

Boken är uppdelad i två delar, där den första delen innehåller en stor portion bakgrund, främst om The Empire. Historia, politik och religion, och lite smått och gott. Inte dumt alls, då de som har första utgåvan av reglerna knappast fick någon liknande information med i grundregelboken.

Del två av boken innehåller äventyret "Mistaken Identity".
Äventyret startar med att rollpersonerna kommer fram till ett värdshus, där de sedan ska fortsätta vidare med droska. Deras mål är Altdorf, Imperiets huvudstad, där de ska ta anställning som "modiga äventyrare", allt enligt en "wanted - bold adventurers"-poster de plockat ner på vägen dit... Bra inledning, värdshuset ger rps möjlighet att bekanta sig med varandra, världen och slps.
Äventyret fortsätter sedan, rälsat får medges, mot Altdorf och sedan vidare. Det finns en handfull handouts, ett par komiska situationer, några strider, bra möjligheter till rollspelande och en mycket fin "plot hook" för fortsatt äventyrande...
Som introduktionsäventyr, både till världen och till kampanjen, är det bra. Som äventyr i sig inte särskilt originellt, men det ger några timmars nöje och lämnar rps i ett läge då man gärna återvänder fort för att se vad som händer härnäst.
Just denna "plot hook", eller vad jag nu ska kalla den, är väl egentligen just det som gör detta till ett bra äventyr istället för ett medelmåttigt.

Det intressanta är att följande böcker, kanske med undantag av den sista, är väldigt, väldigt bra. En underbar kampanj ligger framför oss och nu ser vi fram emot att spela del två av kampanjen, "Shadows over Bögenhafen". En liten rapport om den boken kommer när vi spelat klart...

2 kommentarer:

Kullander sa...

Vad trevligt det ska bliiiii. Såååååå trevligt!!

Anonym sa...

Hur går spelandet?